De winkelwagen is leeg

Op het menu

Biefstuk met pistachekorst, pruimen-portsaus en courgetterolletjes met kruidige quinoa
We beginnen met de pruimen-portsaus

Zet de port op met de pruimen, rozemarijn en knoflook. Laat inkoken tot stroopdikte. Wrijf de saus met de achterkant van een lepel door een zeef zodat je geen klontjes in je saus krijgt.

Trek gekregen in dit heerlijke recept?

Courgetterolletjes met kruidige quinoa

  1. Schaaf de courgette met een kaasschaaf door de lengte in dunne plakken, bestrijk de dunnen plakjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgetteplakken aan beide kanten gaar.

  2. Kook de quinoa in 10 min gaar. Pers de knoflook met een knoflookpers en doe het in een bakje. Meng met 4 el olijfolie, citroensap, peterselie, granaatappelpitjes en peper en zout en meng dit door de quinoa. Bedek de courgetteplakjes met een dun laagje quinoa en rol de courgettes op.

  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de schorsenerenplakjes in een paar min goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Biefstukje

Bestrooi het malse biefstukje met wat zout en peper. Verhit een koekenpan en voeg een klontje boter toe. Wanneer de boter goud bruin is leg je het biefstukje erin. 

  • 2-4 minuten: rood

  • 4-6 minuten: rosé

  • 6-8 minuten: doorbakken

Pak het biefstukje na het bakken in in aluminiumfolie, zo zorg je ervoor dat het vlees goed kan rusten en warm blijft.

Zet daarna het water met de suiker op het vuur en laat bubbelen en karamelliseren. Niet roeren! Verkruimel de pistachenootjes in de vijzel (als je geen vijzel hebt kan het ook met een schone theedoek en een deegroller). Smeer het biefstukje doormiddel van een kwast in met de warme karamel en strooi de verkruimelde pistachenootjes eroverheen.

Van ons menu, in een handomdraai bij u op tafel!

Leg het biefstukje op een mooi bord, leg de courgetterolletjes er naast. Serveer met schorsenerenchips en de portsaus

Benodigdheden op basis van 4 personen:

Voor de saus

½ fles port

200g pruimen

2 takjes rozemarijn

2 tenen knoflook

Voor de courgetterol

2 courgette

6 el. Olijfolie

275 g quinoa

1 teen knoflook

1 citroen, uitgeperst

1 bosje peterselie, gehakt

1 granaatappel, pitjes

Voor de biefstukjes

4 biefstukjes

1 kopje water

1 kopje suiker

200 g pistachenootjes, gepeld

Voor de schorsenerenchips

½ fles port

200g pruimen

2 takjes rozemarijn

2 tenen knoflook

Materialen

Bolzeef

Kaasschaaf

Kwastje

Grillpan

Vijzel [of theedoek en deegroller]


Jorevents logo

Volg ons op social media:

©2020 | Webdesign: MitZ.nl